
A magyar borok messze földön híresek a minőségüknek, a zamatuknak és az ízüknek köszönhetően. Alig akad olyan borrajongó, aki ne hallott volna még a magyar földön termett nedűről. A magyar borok igen sokszínűek, tehát bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. A vörös és a fehér italok között is rengeteg díjnyertes van. A vörösborok közül ki lehet emelni a kékfrankost, a blauburgert, a bikavért és a kadarkát. Ezen magyar borok igen sok pozitív élettani hatással bírnak. Az italok ugyanis csökkentik a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának veszélyét. A bornak köszönhetően mérséklődhetnek a gyulladások, valamint a koleszterinszint is alacsonyabb lehet. További előnyt jelent az, hogy a magyar borok csökkentik az öregedést. Természetesen a fehér nedűkről sem szabad megfeledkeznünk. Az olaszrizling például a leggyakoribb magyar szőlőfajták közé tartozik, a kéknyelű pedig különlegesen jó minőségének köszönhetően, egyre több ember érdeklődését kelti fel. Magyarországon rengeteg pincészet található, amik minőségi borokkal látják el a belföldi és külföldi vendégeket egyaránt. Az italok nagy sikert szoktak aratni a fogyasztók körében, ezért nem meglepő módon több pincészet is nagy hírnévre tett már szert a magyar borok segítségével.